Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2008

Καλά Χριστούγεννα



Μία Χριστουγεννιάτικη Συνταγή…από το Μεσαίωνα!

GINGERBREAD (6 άτομα)
½ φλ. καλό μέλι
500γρ. περίπου τρίμμα φρυγανιάς
Ι κουταλάκι τζίντζερ
1 » κανέλλα
1/8 » τριμμένο λευκό πιπέρι
1/8 » τριμμένο γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράστε το μέλι και ξαφρίστε το καλά. Διατηρείστε πολύ χαμηλά τη φωτιά και ρίχτε στο μέλι, ανακατεύοντας, το τρίμμα και τα μπαχαρικά. Επιστρώστε τη φόρμα του κέικ με σελοφάν ή λαδόκολλα. Όταν το μίγμα γίνει μία σφιχτή και ομοιόμορφη μάζα, τοποθετείστε ένα μικρό στρώμα μίγματος στη φόρμα, πιέζοντας πολύ καλά ώστε να μη μείνουν κενά. Σκεπάστε και αφήστε το σε δροσερό μέρος για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα, πριν αναποδογυρίσετε τη φόρμα σε πιατέλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη. Κόψτε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε.