Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

To Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου



Για 2η χρονιά φέτος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου στην Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο με ακόμα πιο συναρπαστικές δοκιμασίες, περιπέτεια, δράση και ψυχαγωγία!
Δημιουργείστε λοιπόν τη δική σας ομάδα 3 ατόμων και ακολουθείστε τις εντολές του Δρακολόγου για να μεταφερθείτε κι εσείς στη χώρα του Ιππότη Ντε Γκοζόν, να εκπαιδευτείτε στην αντιμετώπιση των δράκων και να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια και τους φρουρούς του Μεγάλου Μαγίστρου!
Για την υλοποίηση του παιχνιδιού συνεργάζονται: 
το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού, η ΕΟΔ και η ΕΡΔ 
Σχεδιασμός: Θάνος Παπουρδάνος
Επιμέλεια: Άννα Αχιολά

Ο Ιππότης Θεοδάτος ντε Γκοζόν που σκότωσε το Δράκο 
και χρίστηκε Μεγάλος Μάγιστρος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το Σάββατο 15 Μαΐου, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε μια μαγική διαδρομή στο χρόνο, μέσα από τις υπόγειες στοές και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της Μεσαιωνικής Πόλης, να λύσετε γρίφους, να αποκωδικοποιήσετε μηνύματα και να βρείτε που κρύβεται ο θρυλικός Δράκος της Ρόδου! Σε ομάδες των τριών, σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, να επιδείξετε τις γνώσεις σας βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία παιχνιδιού, φαντασίας και ιστορίας ταυτοχρόνως. 

Ο νικητής θα μεταφερθεί με μεγαλοπρεπή πομπή, με μουσική και φωτιές στον Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού και θα χριστεί τιμητικά Μάγιστρος παίρνοντας ως έπαθλο το σύμβολο του δράκου και την κάπα του Θεοδάτου Ντε Γκοζόν, του Ιππότη που κατά την ιστορία σκότωσε τον τρομερό δράκο της Ρόδου. 

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να στείλετε email: cult@medievalrose.org
(δηλώστε: ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο). Για τους ανήλικους φίλους μας, που επιθυμούν να πάρουν μέρος, θα πρέπει να υπογράψει κηδεμόνας ή να τους συνοδεύει ενήλικο άτομο.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 1 Μαΐου 2010.


Vittore Carpaccio  1516

Κάποτε στην Μεσαιωνική Ρόδο, πριν από περίπου 650 χρόνια, υπήρχε ένα φοβερό τέρας που φώλιαζε στο περίφημο Μαλ Πάσο (=κακό πέρασμα, σημερινό Μόντε Σμιθ). Εξαφάνιζε κατ’ εξακολούθηση νεαρούς βοσκούς και γηραιότερους προσκυνητές και γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε ο Δράκος της Ρόδου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και μετά την αποτυχία πολλών ιπποτών να εξοντώσουν τον δράκο, ο Μεγάλος Μάγιστρος, Helion de Villeneuve, απαγόρευσε με διάταγμα να περνά κανείς από το πέρασμα αυτό.

Όμως ο ιππότης Θεοδάτος Ντε Γκοζόν, αψηφώντας την εντολή, αποσύρθηκε για ένα έτος στο κάστρο του πατέρα του στην Γαλλία, στην πόλη Λάνκιντοκ, και εκπαίδευσε τον εαυτό του, τα σκυλιά και το άλογο του για την μάχη. Ο Ιππότης, αφού επέστρεψε για να εντοπίσει το τέρας, με ηρωισμό και τακτική, κατάφερε να το εξοντώσει και να γίνει ήρωας του λαού, ο οποίος με ζητωκραυγές τον έφερε στον Μεγάλο Μάγιστρο που ενώ στην αρχή έδωσε εντολή να τον τιμωρήσουν επειδή παράκουσε το διάταγμα του. Μετά όμως από παράκληση του πλήθους, ανακάλεσε και τον έχρισε τιμητικά Μεγάλο Μάγιστρο της Νήσου Ρόδου.

Σήμερα, σώζεται η ταφόπλακα του θαρραλέου Ιππότη στο μουσείο της Γαλλίας στο Κλουνί, όπου αναγράφεται: "Εδώ κείτεται ο σφαγέας του Δράκου" (Extinctor Dragonis)